Språkrören kommenterar talmannens besked idag

– Det regeringsalternativ Ulf Kristersson skissar på skulle kräva Sverigedemokraternas aktiva stöd, det är naivt att tro att ett sådant stöd skulle komma gratis, säger Isabella Lövin och Gustav Fridolin om talmannens besked idag den 5 november 2018.

Det här är en avgörande tid. Det regeringsalternativ Ulf Kristersson skissar på skulle kräva Sverigedemokraternas aktiva stöd, det är naivt att tro att ett sådant stöd skulle komma gratis.

Snarare bör man se Kristerssons agerande i ljuset av hur fler moderater runt om i Sverige går in i aktiva samarbeten med SD, trots att M lovade något helt annat före valet. I längden finns mycket stora risker med att ge ett parti som Sverigedemokraterna inflytande, och de flesta människor i Sverige har röstat på partier som lovade att inte göra det.

Centerpartiet ingår i det regeringsalternativ som Miljöpartiet utifrån valresultat föredrar, med bas i den politiska mitten. Centerpartiet ingår i samtliga de alternativ talmannen valde att pröva djupare under gruppdiskussioner i tisdags. Annie Lööf har tydligt uttalat att hon är beredd att ta på sig ett öppet sonderingsuppdrag.

Vi har till talmannen framfört att vi ser det som naturligt om hon skulle fått ett sådant uppdrag och att Miljöpartiet då självklart är beredda att föra konstruktiva politiska samtal med Annie Lööf.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: