Politikerträff i Kristianopel

Igår den 22/8 hade Kristianopels samhällsförening bjudit in politiker från samtliga partier till en träff för att få information om läget som samhällsföreningen ser det och vilka behov som finns för att främja utvecklingen för samhället. 

Samtliga åtta partier var väl representerade och i förväg hade föreningen skickat ut en utvecklingsplan som beskrev hur man ser på läget idag och vilka önskemål man har för framtiden.

Det var en välorganiserad träff där vi gick runt i byn och fick först information om kyrkan och dess verksamhet som är mycket omfattande. Därifrån blev det promenad till bron vid infarten till Kristianopel där vi fick information om miljön för vattnet i Korsafjärden där den inre badplatsen ligger samt problemet med vass och sly som har vuxit upp och skymmer slottsmuren efter fyra års bra röjning och nu två år utan röjning. Vi stannade sedan vid den inre badplatsen som har dålig bottenmiljö, fortsatte sedan till den yttre badplatsen där kommunen tar bort tång och har satt upp en räddningsstege, men som inte är en offentlig badplats. Sista stoppet blev på hamnplan där man pratade om bland annat bristen på toaletter som sågs som ett av de allra största problemen.

Därefter serverades en landgång på Sött och Salt med diskussioner om fortsättningen. Det blev inte några politiska utspel, utan istället några löften om åtgärder från drift- och servicenämnden och ett löfte – som alla partier ställde sig bakom – om ett nytt möte i februari nästa år då vi har klarat av valet och en ny konstellation finns på plats som kan ta tag i frågorna och som då har en hel mandatperiod på sig.

Relaterade nyheter

Örebro län, 17 april 2024

Grön ungdom: EU-valet närmar sig med stormsteg

Västmanland, 17 april 2024

Dags för EU-val!

Jämtland, 14 april 2024

Debatt. Demokratins varningslampor blinkar både lokalt och globalt

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter