Birgitta Pettersson-Frank

Birgitta Pettersson Frank

Birgitta Pettersson-Frank

Mer om Birgitta Pettersson-Frank

Birgitta Pettersson-Frank om politik

Politiskt arbete

Jag är en ”veteran” inom miljöpartiet då jag var med och startade MP i Säters Kommun inför valet 1988. Representerade partiet i kommunfullmäktige fram till 1997 och var även språkrör under denna period.

Åren 1998-2006 var jag passiv medlem. Därefter har jag arbetat internt för MP Orust som sekreterare och språkrör. Våren 2010 flyttade vi ”hem” till Dalarna och Falun. Mitt engagemang för de gröna idéerna fortsätter nu inom MP Falun.

 

Visioner

En av mina övertygelser är ett påstående som säger ”det är omöjligt med en oändlig tillväxt på en ändlig planet”. Jag kommer inte ihåg när jag hörde det första gången men det har funnits med mig i många år. De tre gröna solidariteterna (finns beskrivna i partiprogrammet) möjliggör en utveckling som inte utarmar vår jord.

Segregationen i dagens samhälle ger problem inom många områden. Det krävs nya och många åtgärder för att hejda denna negativa spiral. Idag är det näst intill fult att diskutera att det finns segregation, trots att vi alla kan se den i bostadsområden och skolor även här i Falun. Det är dags att ändra på detta.

Bostadspolitiken ser jag som en möjlighet då nya bostadsområden kan få blandad bebyggelse och det hoppas jag kunna påverka som vice ordförande i Byggnadsnämnden.

Personligt

Jag är gift med Hans sedan 1976 och våra tre barn är vuxna. Idag finns också två ljuvliga barnbarn här i Falun som hjälper oss att utvecklas och vara alerta. Vårt stora gemensamma fritidsintresse är friluftsliv i form av segling, kajakpaddling, långfärdsskridskor och fågelskådning.

Idag arbetar jag med tidigt födda barn på neonatalavdelningen vid Falu lasarett. Mitt arbete som sjuksköterska är en viktig del i mitt liv som alltid engagerat och bidragit till min personliga utveckling.

Uppdrag

 1. Myndighetsnämnden för Miljö- och Byggärenden
  1. Birgitta Pettersson-Frank
  2. Lisbeth Mankler
 2. Patientnämnden i Region Dalarna
  1. Birgitta Pettersson-Frank
 3. Valberedningen Miljöpartiet Falun
  1. Birgitta Pettersson-Frank
  2. Elisabeth Åsenius