Camilla Rydstrand

Vison som kan bli sann För femton år sedan lämnade jag storstaden och slog rot i lilla Älmsta. Med en civilingenjörsexamen med energiinriktning i bakfickan har jag sedan dess arbetat med energi- och hållbarhetsfrågor i olika sammanhang. På vägen har det blivit alltifrån energi- och miljöfrågor inom processindustrin till arbete med Agenda 2030 i offentlig sektor. Hemma har vi tre goa rospiggar på tillväxt. Just barnens framtid var det som för omkring fem år sedan väckte mitt politiska intresse.

Camilla Rydstrand

Mer om Camilla Rydstrand

Camilla Rydstrand om politik

Jag vill bidra till att fler får upp ögonen för att de indikatorer som idag används för att mäta framgång inte speglar hållbarhet vare sig socialt eller miljömässigt. Vi använder inte resurser på ett sätt som fungerar i längden. Det fungerar inte ens nu.

Personligt

Visioner kan vara bara floskler, men just Norrtäljes vision gillar jag faktiskt. ”Global livsstil, lokalt liv”. För mig säger den att Norrtälje kommun är precis lagom. Kommunen är tillräckligt stor för att orka och våga gå i framkant och visa vägen mot en hållbar livsstil, men ändå tillräckligt liten för att kunna testa anpassade, lokala lösningar för våra behov av skola, vård, livsmedel och diverse tjänster. En härlig kommun med massor av engagemang för hur vår kommun kan utvecklas. Det behöver vi i politiken ta tillvara!