Carl Ståhle

Ett ekologiskt, ekonomiskt alternativ
Carls hjärtefrågor

Social hållbarhet.

Kommunikation.

Energi- Miljö- bygg- och bostadspolitik.

Infrastruktur för hållbar framtid.

Mer om Carl Ståhle

Carl Ståhle om politik

Jag vill göra svenskt samhällsbyggande helt klimatneutralt - vi har kunskapen, vi har tekniken och vi har ekonomin och vi har bråttom. För en solidarisk värld behöver därför Sverige gå före och visa vägen. Vi måste helt enkelt bygga efter bästa förmåga, varje gång, hela tiden.  Som entreprenör vill jag också jobba för ett bra företagsklimat där nya små och även medelstora företag kan konkurrera och växa. Vi behöver driva på för att klara omställningen och nya verksamheter behöver skapas och ny teknik stimuleras.Sist men inte minst vill jag bygga en solidarisk värld där Sverige driver på för mänskliga rättigheter utan även medmänsklighet i vår myndighetsutövning. Att barnkonventionen ska bli svensk lag är en självklarhet och tills dess ska vi följa den som avtalat.

Jag har jobbat med politik för MP lokalt på Ekerö som politisk sekreterare samt i Stockholms läns landsting som politisk sakkunnig inom regional planering, miljö och ekonomi.  Det är oerhört spännande och lärorikt att få inblick i Sveriges näst största parlament och dess verksamhet och ekonomi.  Som fritidspolitiker har jag uppdrag i det kommunal bostadbolagets styrelse samt i byggnadsnämnden. Dessutom har jag erfarenhet av kommunstyrelsen, KSAU samt Näringslivsrådet under mandatperioden 2015-2018. 2017-2019 var jag Ordförande i lokalföreningen Miljöpartiet på Mälaröarna. För mandatperioden 2019-2022 valdes jag till 2:e vice ordförande för Tekniska Nämnden.

Personligt

Jag är gift och har två härliga barn i tidiga tonåren. Hemmet är fyllt av djur och människor ute på Ekerö utanför Stockholm. Just nu är det katter och snart är det myskankor på väg in. En dröm är bin men hund kommer det bli igen först när arbetssituationen så tillåter.  Ett gammalt "egnahem" blev basen 2002 för ett egenritat litet hus med solpaneler, elfria zoner och praktiskt taget passivhusstandard. Jag har ritat och svärfar byggt det som en gång ska bli ett självförsörjande "naturhus".
En atelje/verkstad är min undanflykt när jag behöver samla kraft eller bara få tänka lite. Annars är jag en social person med stort umgänge samt aktiv i föreningslivet lokalt vilket tar en hel del av min fritid. När jag får lite tid över så spelar jag gärna golf eller simmar, gärna i sällskap med familjen och vänner. Cykel och pendelbåt är min lyxiga pendlarvardag till mitt jobb där jag jobbar med digitalisering inom Allmännyttan.

Jag jobbar till vardags med pr, kommunikation och marknadsföring inom bostad, samhällsbyggnad och arkitektur

CV