Mer om Erik Eriksson

Erik Eriksson om politik

Jag är född 1948, är gift och har en son som nu är energirådgivare i Minnesota, USA (sån’t behövs). Är språklärare i botten med en doktorsexamen i tyska, men arbetade 2007-13 med att lära ut engelska på Högskolan här i Falun. Nu pigg pensionär. Bor i det kooperativa boendet Tersen och försöker alltså leva sunt, också med motion i form av cykel, skidåkning och gympa.

Folkkampanjen inför folkomröstningen 1980 var mitt insteg i miljöpolitiken, och energifrågorna ligger fortfarande högt bland mina intressen. Mp-medlem sedan 1988 och representerade partiet i Heby kommunfullmäktige 1991-98.

Jag gillar folkomröstningar: drev bl. a. på för Heby kommuns byte till Uppsala län (folkomröstning 1998).

När jag bodde i USA (1999-2007) understödde jag - så gott det gick - en folkomröstningsrörelse i delstaten Wisconsin. Det blev "JA!" till att ta hem Wisconsins nationalgardister från Irak, vilket nog hjälpte till att svänga folkopinionen inför valen 2006 och 2008. Under USA-åren var jag med i "Wisconsin Green Party", vilket var kul och höll lågan levande.

Bland mina intressantaste poster är styrelseplatsen i Falu Energi och Vatten (FEV). Energi och vatten är bland det viktigaste som finns!

 

 

Uppdrag

 1. Falu Energi & Vatten AB
  1. Erik Eriksson
 2. Falu Stadshus AB
  1. Erik Eriksson
 3. Lugnet i Falun AB
  1. Erik Eriksson
 4. Omvårdnadsnämnden
  1. Erik Eriksson