Håkan Sanderi

Ordförande MP Lidköping

Körbärsträdet blommar!

Håkan Sanderi

Mer om Håkan Sanderi

Håkan Sanderi om politik

Hejsan!
Jag bor i Kållands-Åsaka 10 km utanför Lidköping. Mitt dagliga arbete gör jag som lärare på De la Gardiegymnasiet sedan 21 år tillbaka, där undervisar jag främst på Barn-och fritidsprogrammet med inriktning Fritid- och Hälsa. Familjen är mycket viktig för mig, min fru Maria och mina tre vuxna samt några barnbarn står i centrum för mitt liv.  Mina intressen är orientering, längdskidor, hembygdshistoria, trädgårdsskötsel och en hel del snickrande samt givetvis en hel del samhällsfrågor.

Mina erfarenheter av Miljöpartiet som medlem började våren 2013. Jag hade då röstat på MP sedan lång tid tillbaka. Till valet 2014 stod jag med på MP Lidköpings kommunlista och ”sponsrade” med en husvagn på torget. Våren 2016 fick jag förfrågan om att vara suppleant i Miljö- och byggnadsnämnden i Lidköping och har varit det sedan dess. Ett mycket intressant uppdrag där jag i denna myndighetsnämnd fått insikt om hur det politiska livet fungerar. Jag har ingått i vår Alliansgrupp bestående av S, V och MP. Vi har då träffats 1 ggr / månad och samtalat om diverse miljö- och byggfrågor som förberedelser till nämndmöten.
Samarbetet mellan S, V och MP i Lidköping tycker jag är bra och jag har nu varit med på 1:a maj tåget två år i rad.
Våren 2017 blev jag invald i MP Lidköpings styrelse. I maj blev jag också ombud på kongressen i Linköping. Det var en fantastisk upplevelse att sätta sig in i, men givande att träffa så många duktiga och engagerade Miljöpartister. Skrev också min första artikel i Lokaltidningen efter kongressen. I början av oktober var jag med på min andra Kommun och regiondagar i Borås. Då också som ombud på förslaget till det regionpolitiska handlingsprogrammet. Det har varit mycket att sätt sig in på kort tid.

 Mina hjärtefrågor i Lidköping är naturen som källan till ett friskt och sunt liv. Det är viktigt att värna om allemansrätten och möjligheten att vistas i strandnära områden. Stadsnära skogar är också något som jag värnar om.

Mat som produceras hållbart i närmiljön är viktigt för alla hushåll, kommunala kök och restauranger.

Viktigt är också att värna om barn och ungdomars utbildning. Dessutom är en meningsfull fritid för barn och unga viktigt och där är föreningslivet med många duktiga ungdomsledare viktiga och en stor resurs till social fostran. Vi politiker måsta skapa förutsättningar för dessa ledare.

Energifrågor med förnybara bränslen till både fordon, industri och uppvärmning står mig också mycket varmt om hjärtat. Fler cykelvägar i Lidköping måste komma till stånd bl.a. från Mellby, Vinninga, Örslösa.
Är som sagt relativt ny i rörelsen och lär mig hela tiden nya saker om kommunalpolitik.
Hälsningar Håkan