Predrag Pucar

Ersättare i Kommunfullmäktige i Linköping

Linköping ska leda omställningen till ett hållbart samhälle

Jag kom till Sverige som barn till invandrade hantverkare och flyttade till Linköping för att plugga till ingenjör. Hela mitt arbetsliv har jag arbetat i tech-företag som ingenjör, chef, projektledare och VD. Under den tiden har det blivit allt tydligare att framgångsrika företag inte bara handlar om att maximera vinsten för sina ägare, utan även om hur man kan förändra vårt samhälle så att också kommande generationer får en möjlighet till ett bra liv. Vi måste stötta de progressiva företagen i kommunen – vi har verktyg för det.

Det viktiga är vad man gör, inte vad man säger. Det kan låta som en självklarhet, men jag tycker att jag allt mer slås av att politiska ledare och företag säger en sak, men gör en annan. I riksdagen så förfasades man över den ryska invastionen av Ukraina och gav Zelensky stående ovationer, men i nästa minut röstade alla partier utom Miljöpartiet för importstopp av rysk olja. Senare röstade men även för att sänka ambitionen för reduktionsplikten (inblandning av förnybara bränslen för att minska utsläppen från trafiken). Det leder obönhörligen till att vi missar klimatmålen och fortsätter beroendet av olja från Ryssland och Saudiarabien.

S, KD, L, M och SD försökte alla kringgå regler som man själv satt upp för att inte partier ska kunna dölja stora donationer och därmed hamna i beroendeställning som inte syns. När en journalist från Kalla Fakta erbjöd dem pengar, så gick fantasin igång och många kreativa förslag dök upp på hur man ska kringgå reglerna.

Jag vill förändra detta – jag lovar att kompromisslöst driva grön ideologi i linköpings kommunfullmäktige. För er som vill följa mitt arbete och få lite insikter i hur man kan påverka i en kommun – följ mig på Facebook. Där kommer jag beskriva hur det är att ”vara i politiken”.

Aktuella frågor för Predrag Pucar

Återta kontrollen över järnvägen

MP kräver mer pengar till sjukvården

Pourmokhtaris lögner fortsätter

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Aktuella frågor i region och kommun

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Uppdrag med Predrag Pucar