Ulf Kamne

Kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden

Ulf Kamne Foto Catharina Fyrberg
Ulfs hjärtefrågor

Miljö och klimat.

Barn och förskola.

Förskolan och barnomsorgen är första steget i ett livslångt lärande. Här, när nyfikenheten vaknar och de sociala färdigheterna utvecklas, lägger vi grunden för ett aktivt liv.

Äldrepolitik.

Alla äldre ska ha möjlighet att vara aktiva och må väl så länge som möjligt. Alla ska kunna fortsätta göra egna val och känna att livet är innehållsrikt. Det ska också vara lätt för den som är äldre att ta del av sin närmiljö och av samhället.

Mat och jordbruk.

Jordbruket är viktigt för Sveriges sysselsättning, miljö och inte minst för livskvaliteten. En god och näringsriktig mat är en naturlig del av välfärden. Miljöpartiets politik gynnar det ekologiska och närproducerade jordbruket.

Mer om Ulf Kamne

Ulf Kamne om politik

Jag är miljökonsult och har tidigare jobbat på Naturskyddsföreningen och varit med och introducerat ekologiska bananer i Sverige.
I grunden är jag utbildad teaterproducent. Samtidigt som jag är ideologiskt medveten är jag resultatinriktad i politiken. Jag sitter
i Kommunfullmäktige och är ordförande i byggnadsnämnden.

Jag vill arbeta för att Göteborg ska ta sitt klimatansvar. Staden behöver närmare mellan hus och människor med färre bilar, vägar och parkeringar, fler och grönare grönområden. Samtidigt behöver Göteborg lägga mer resurser på förskola och skola, äldreomsorg och familjeomsorg.

Mat och ekologisk matproduktion ligger mig också varmt om hjärtat, allt börjar med bra mat.