Ulf Kamne

Kommunalråd

Ulf Kamne Foto Catharina Fyrberg
Ulfs hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Vi vill öka takten. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland.

Barn och förskola.

Förskolan och barnomsorgen är första steget i ett livslångt lärande. Här, när nyfikenheten vaknar och de sociala färdigheterna utvecklas, lägger vi grunden för ett aktivt liv.

Äldreomsorg.

Alla äldre ska kunna vara aktiva och må bra så länge som möjligt. Vi vill att fler får möjlighet att leva och bo som de önskar, även på äldre dagar, och att det finns en trygg äldrevård i hela Sverige.

Mat och jordbruk.

Vad vi lägger på tallriken spelar roll. Vi vill ha god, näringsrik, ekologisk, giftfri och närproducerad mat, nu.

Mer om Ulf Kamne

Ulf Kamne om politik

Jag är miljökonsult och har tidigare jobbat på Naturskyddsföreningen och varit med och introducerat ekologiska bananer i Sverige.
I grunden är jag utbildad teaterproducent. Samtidigt som jag är ideologiskt medveten är jag resultatinriktad i politiken. Jag sitter
i Kommunfullmäktige och är ordförande i byggnadsnämnden.

Jag vill arbeta för att Göteborg ska ta sitt klimatansvar. Staden behöver närmare mellan hus och människor med färre bilar, vägar och parkeringar, fler och grönare grönområden. Samtidigt behöver Göteborg lägga mer resurser på förskola och skola, äldreomsorg och familjeomsorg.

Mat och ekologisk matproduktion ligger mig också varmt om hjärtat, allt börjar med bra mat.