Mer om Zarathustra Acat

Personligt

Zarathustra är människorättsförsvarare, journalist och författare. Han har arbetat länge för mänskliga rättigheter och haft ledande roller inom olika organisationer och har erfarenhet av lobby, aktivism och påverkan. Den grupp som han leder har prisats två gånger (2017-2018) för sitt människorättsarbete.

På fritiden fokuserar han på berättarkonsten- muntlig berättande och brukar samla ihop gamla berättelser och skriva om dem för vår tid genom att klä dem i en modernare språkdräkt. Acat har sysslat länge med forskarjournalistisk och hans forskning om minoriteternas rättigheter prisats i Istanbul (1993).

Mer än 10 år har han jobbat inom kollektivtrafiken, SL:s regi med fokus på service, tillgänglighet och säkerhet. Zarathustra är bra på kollektivtrafik och färdtjänstsfrågor.

Sedan 1990 bor han i Stockholm, mer bestämt i Södertälje, Fittja och Skärholmen. Han har studerat frågor kring integration och internationella terrorism. Acat har goda kontakter inom civilsamhället och är medveten om förorternas problematik. Han kan turkiska, kurdiska och förstår arabiska.

Uppdrag:
. MP- Ersättare i Skärholmen stadsdelsnämnd och ledamot i sociala delegationen
. MP- Stockholm Valberedningen, ledamot
. MP- Skärholmen stadsdel, sammankallande
. MP- Gruppen för Mänskliga Rättigheter, sammankallande