Krönika i NA: Folkvald

Visste du redan före Ivanhoe att löftet var en lögn?

Camilla Hansén (MP), riksdagsledamot från Örebro län, skriver krönikor i Nerikes Allehanda under vinjetten ”Folkvald” en gång i månaden. Nu i januari innehåller krönikan allvarliga frågor kring vad som händer när vallöften behandlas som våra egna nyårslöften. 

Camilla skriver bland annat om att hon oroas över hur löften byggda på lögner verkar ha blivit ett framgångsrikt vapen för att vinna val. Hon nämner elstödet som skulle vara på plats den första november, så att ingen skulle behöva oroa sig inför julen. Visserligen sänks bensinpriset, men de utlovade ”chocksänkningarna” på fem till tio kronor blev 14 öre. Av den effektiva klimatpolitiken som utlovades av regeringspartierna innan valet, blev det ökade utsläpp. Det som faktiskt är kvar är Miljöpartiets satsningar på Industriklivet och Klimatklivet, och de lögnaktiva bilderna med vindkraftverk på badstränder är tydligen inte aktuella nu när regeringen vill – precis som Miljöpartiet – satsa på havsbaserad vindkraft.

Vi vet ju alla hur verkligheten kommer emellan ibland, eller hur? Men Camilla beskriver oron för vad oförsiktiga vallöften riskerar att göra med förtroendet mellan väljare och politiker. Antingen visste ju högerpartierna att det inte skulle gå att sänka bensinpriset, eller så förstod de inte. Två dåliga förklaringar till ett sviket löfte. Tur, för oss som inte vill subventionera fossila utsläpp.

Läs hela Camilla krönika i Nerikes Allehanda här, länk [för prenumeranter]: https://www.na.se/2023-01-06/visste-du-redan-fore-ivanhoe-att-loftet-var-en-logn

Relaterade nyheter

Örebro län, 27 januari 2023

Grön ungdom: Varför alkohol?

Gävleborg, 9 januari 2023

Debatt: Miljöpartiet vill se ett Gävleborg rikt på fri och självständig kultur

Örebro län, 6 januari 2023

Camilla Hansén: Visste du redan före Ivanhoe att löftet var en lögn?

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter