Ebba Busch allvarligaste lögner i energidebatten

Nej, elsystemet är inte beroende av kärnkraft!

Energi- och näringsminister Ebba Busch har länge haft hög svansföring i energidebatten och hon hänvisar till fysikens lagar i sin argumentation. Men, ministerns påståenden om det svenska elsystemet vilar snarare på blind ideologisk övertygelse än på fysikens lagar.

Linus Lakso, som är riksdagsledamot från Sörmland, energiingenjör och energipolitisk talesperson för Miljöpartiet, skriver tillsamman med Örebro läns riksdagsledamot Camilla Hansén, oppositionsråd Daniel Ekelund, Karlskoga, och Linda Gunnarsson, Laxå.

Det största problemet är dock inte Ebba Busch blinda tro på ny kärnkraft, utan att högern motarbetar förnybar energi och energieffektivisering. Enligt en ny rapport stoppar Tidöpartierna mellan 70-100 procent av nya vindkraftsprojekt. Högerstyrda kommuner runt om i Sverige motarbetar över 100 TWh förnybar energi och regeringen har ansökningar motsvarande 100 TWh havsbaserad vindkraft på sitt bord. Den förnybara energin behöver byggas ut för att förse både industrin och hushållen med billig och miljövänlig energi. Tänk om Ebba Busch vore hälften så intresserad av fysikens lagar – och att faktiskt sänka elpriset för företag och hushåll – som hon är av det politiska spelet. Alla förlorar på det kulturkrig som Ebba Busch har startat.

Läs hela artikeln i KT-Kuriren här, länk [öppen för alla]: https://www.kt-kuriren.se/2023/11/17/insandarskribenter-menar-att-energi-och-naringsminister-ebba-busch-har-en-blind-tilltro-till-karnkr-c56f7/

 

Relaterade nyheter

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Örebro län, 25 maj 2024

NA Debatt: Vi gläds åt att fira Lakeside Pride – och fortsätter kämpa för allas lika rätt!

Örebro län, 24 maj 2024

Land Lantbruk: Så vill de påverka politiken i EU

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter