Debatt: Med regeringens klimatpolitik blir Sverige en del av problemet

Med regeringens klimatpolitik blir Sverige en del av problemet

Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Elin Söderberg, riksdagsledamot från Västerbotten, och Camilla Hansén, riksdagsledamot från Örebro län, kommenterar Klimatpolitiska rådets årliga granskning av regeringens klimatpolitik.

Rådet ger sin skarpaste kritik någonsin. Deras slutsats är lika tydlig som skrämmande: Sveriges utsläpp ökar med regeringens politik – mitt under brinnande klimatkris.

Det är första gången på två decennier som Sveriges utsläpp ökar till följd av politiska beslut. Sverige har helt enkelt gått från att vara en del av lösningen, till att vara en del av problemet. Regeringen är svaret skyldig om hur man ska minska utsläppen under denna mandatperiod. Vi har inte tid att vänta.

Om inte Sveriges regering vågar visa att man tror på klimatomställningen, om inte staten fortsatt tar en ledande roll i klimatomställningen, då blir svenska folket och den globala klimatomställningen stora förlorare.

Nu krävs politisk handlingskraft för mildra effekterna av klimatkrisen och se till att Sverige får ta del av de positiva effekterna av att ligga i omställningens framkant.

Läs hela debattartikeln på KT-Kuriren här, länk [öppen för alla]: https://www.kt-kuriren.se/2023/04/14/insandare-med-regeringens-klimatpolitik-blir-sverige-en-del-av-problemet-2549d/

 

Relaterade nyheter

Örebro län, 25 maj 2024

NA Debatt: Vi gläds åt att fira Lakeside Pride – och fortsätter kämpa för allas lika rätt!

Örebro län, 24 maj 2024

Land Lantbruk: Så vill de påverka politiken i EU

Örebro län, 22 maj 2024

Expressen: Det är KD:s politik som leder till slaktade kor

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter