Örebro läns listor till riksdags- och regionfullmäktigevalen.

Örebro läns listor till riksdags- och regionfullmäktigevalen.

Miljöpartiet i Örebro län har nu fastställa valsedlarna till riksdags- och regionfullmäktigevalen i september. Camilla Hansén valdes till förstanamn på riksdagslistan.


– Jag är stolt och glad över att distriktets Valkonferens har valt mig att toppa vårt lista till riksdagen. Jag längtar efter en valrörelse tillsammans med partivänner och gröna sympatisörer, säger Camilla.

– Jag ser också fram emot samtal och debatter med andra partier. Tillsammans ska vi ta ansvar för demokratin genom att fokusera på politiska sakfrågor och debatter som väljarna har nytta av för att till slut välja det det parti de verkligen tror på, säger Camilla, det är vårt ansvar att fler känner sig välkomna i samtalet om vår framtid.


I valet till regionfullmäktige valdes Pia Frohman till förstanamn på den lista som gäller för Örebro-Lekeberg samt på listan för västra valkretsen. Pia valdes även till regionrådskandidat. I södra valkretsen står Andreas Tranderyd som etta och i norra länet toppar Monika Aune listan.

– Jag är glad och tacksam för distriktets valkonferens har valt mig som regionrådskandidat. Det är med skräckblandad förtjusning jag axlar förtroendet, säger Pia.

Relaterade nyheter

Uppsala län, 28 september 2023

Tågkaoset är ett enormt misslyckande

Uppsala län, 22 september 2023

Lyhörd och öppen organisation främjar ständiga förbättringar

Örebro län, 15 september 2023

Camilla Hansén: Politikervardag, och demokratifest

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter