Monika Aune vald till nytt regionråd

Lyssna

Miljöpartiet de gröna i Örebro län valde i torsdags kväll att utse Monika Aune, Nora, till nytt regionråd från 1 augusti. Detta för att nuvarande regionråd Catrin Steen valt att avsäga sig uppdraget för att gå vidare till studier eller arbete i höst.

Johan Sjöström
Monika Aune, tillträdande regionråd

− Jag är stolt och glad. Att få möjlighet att driva klimatfrågorna i valrörelsen är viktigt, säger Monika Aune. Partiet valde att sätta mig som toppkandidat inför nästa mandatperiod och då blir det väldigt bra att kunna delta i valrörelsen fullt ut med en tydlig roll, avslutar Monika.

Monika Aune har lång erfarenhet från kommunal förvaltning och länstyrelsearbete i andra län än Örebro. I snart fyra år har hon nu varit politisk sekreterare för Miljöpartiet i Region Örebro län.

− Det känns väldigt bra att få lämna över till Monika i sommar. Hon har stor kunskap om vad som är på gång i regionen och har sin bas i norra länsdelen. Jag är stolt över att lämna över nu när regionen har minskat klimatbelastningen med 31 procent sedan 2010, avslutar Catrin Steen som lämnar posten som regionråd efter åtta år.

Formellt är det regionfullmäktige som utser vem som blir regionråd, men hittills har fullmäktige alltid beslutat enligt partiernas interna val. Fullmäktige sammanträder 19 juni.

För mer information kontakta gärna
Monika Aune, 070-602 74 70
Catrin Steen, 076-100 83 82

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: