Framtidens ledare: Mariah Frans och Daniel Käller, språkrör Grön Ungdom Örebro

Grön ungdoms språkrör i Örebro i län: ”Jag vill leva i en fredfull värld”

Grön Ungdom Örebros språkrör Mariah Frans och Daniel Käller intervjuas i Nerikes Allehandas serie ”Framtidens ledare”. De är oroliga för hur deras framtid påverkas om vi inte agerar på klimatförändringarna nu.

I artikeln säger Mariah ”– Även om man skulle kunna säga “Men världen är ju bra nu” så vill man ju ändå göra framtiden till en bättre värld och se till att de efter också har ett bra ställe att leva på!”

Daniel säger att ”– Det handlar inte om mina barns eller mina barnbarns framtid, utan det handlar direkt, konkret om min. Och jag vill växa upp i en värld, bli vuxen och leva ett långt liv i en värld som inte kantas av extrem hungersnöd, extrem migration på grund av torka och allting sådant.”

De båda språkrören brinner för miljö- och klimatfrågan och har valt att engagera sig i Grön ungdom för att ”att Miljöpartiet är det enda parti som tar deras viktigaste fråga på allvar”.

Läs hela intervjun i Nerikes Allehanda [för prenumeranter] här, länk: https://www.na.se/2022-07-27/gron-ungdoms-sprakror-i-orebro-i-lan-jag-vill-leva-i-en-fredfull-varld

Relaterade nyheter

Södermanland, 11 augusti 2022

MP sörmland i Förmiddag, P4 Sörmland

Västmanland, 9 augusti 2022

Ge ersättning till markägare som binder in kol

Uppsala län, 8 augusti 2022

Våra toppkandidater

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter