Miljöpartiet i spänning inför valresultatet

Miljöpartiet i spänning inför valresultatet

Maria Sääf, vice distriktsordförande för Miljöpartiet i Örebro län, kommenterar det preliminära valresultatet för MP i regionen och länets kommuner.

I Kumla har MP just nu tappat sitt mandat och i regionen ser det inför det slutgiltiga räkningen också ut som om Miljöpartiet åker ut.
– Det är klart att vi är oroliga för att förlora vårt mandat i regionen, säger Maria Sääf, vice ordförande för Miljöpartiets distrikt.

Maria säger också att distriktet är stolta över den valrörelse man gjort och glada över att ha ett stärkt riksdagsmandat och att Camilla Hansén kan fortsätta som riksdagsledamot.

Miljö och klimat har inte varit de viktigaste frågorna i valrörelsen generellt, men Maria lyfter fram Nora som ett positivt exempel där naturvård har diskuterats mycket och att MP också har gått framåt i Nora, även om det inte räckte hela vägen till ett andra mandat i kommunfullmäktige.

Lyssna på hela inslaget i Sveriges Radio P4 Örebro här, länk: https://sverigesradio.se/artikel/riskerar-aka-ur-regionen-miljopartiet-i-spanning-infor-valresultatet

Relaterade nyheter

Uppsala län, 1 oktober 2022

Särskild mottagning ska ge äldre rätt vård

Örebro län, 30 september 2022

Camilla Hansén blir MP:s nya utbildningspolitiska talesperson

Västra Götaland, 29 september 2022

MP, S och V vill bilda rödgrön ledning i regionen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter