Pressmeddelande: MP lovar hållbarhetsfokus i opposition

Lyssna

Miljöpartiet lämnar nu majoritetssamarbetet i Region Örebro län och garanterar att fortsättningsvis vara en katalysator för hållbarhetsarbetet i opposition. MP är oroliga för att klimatfrågorna nu ska hamna i bakvattnet med den nya majoriteten.

– Tack vare Miljöpartiets åtta år i majoritet har enorma satsningar gjorts på klimatområdet, säger Mats Gunnarsson, regionråd (MP). Vi är oroliga för att S, C och KD saknar den kapacitet som krävs för ett fortsatt seriöst klimatledarskap. Till skillnad från dessa partier har vi i MP ständigt levererat konkreta skarpa förslag på klimatåtgärder och det tänker vi fortsätta med i opposition.

När MP nu hamnar i opposition inleder partiet ett organisatoriskt uppbyggnadsarbete, samtidigt som en offensiv oppositionspolitik för klimat och hållbarhet sjösätts. Partiets företrädare ska driva hållbarhetsfrågor i regionens samtliga politiska organ, för att säkerställa att hållbarhetsplanens mål efterlevs och uppfylls.

– Vi har lovat väljarna att alltid sätta klimatet först och det löftet tänker vi hålla, säger Monika Aune, regionråd (MP). FN:s generalsekreterare har varit tydlig – utsläppen måste börja minska drastiskt senast år 2020. Klimatet kan inte vänta till nästa val. Nu är det upp till bevis för den nya majoriteten att ta sitt klimatansvar – och de kan räkna med att de har MP:s ögon på sig.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: