Att MP åker ur regionen kommer leda till mindre skarpa förslag för kollektivtrafiken

Att MP åker ur regionen kommer leda till mindre skarpa förslag för kollektivtrafiken

Miljöpartiet kommer inte in i regionfullmäktige för första gången på över 30 år. Avgående regionråd Mats Gunnarsson kommenterar till SVT Örebro. Ett regionfullmäktige utan Miljöpartiet kommande mandatperiod kommer att märkas av, framför allt när det gäller kollektivtrafiken, tror han. 

– Det kommer att bli mindre skarpa förslag och budgetar om kollektivtrafiken och om vi har otur kommer det även märkas när det gäller frågan om psykisk ohälsa, säger Mats Gunnarsson.

Miljöpartiet kom först in i dåvarande landstingsfullmäktige 1988, samma år som partiet kom in i riksdagen. Precis som i riksdagen åkte partiet ur fullmäktige efter första mandatperioden, men sedan man kom in igen 1994 har Miljöpartiet varit representerat i det som nu är regionfullmäktige fram till årets val där 5 694 personer valde att rösta på MP. Det räckte till 2,9 % och missade spärren vid 3 % med 88 röster.

Han beskriver att partiet har slagits för bussresenärer, klimatet och de som drabbas av psykisk ohälsa, men att regionfrågorna är relativt okända och har svårt att synas. Mats lyfter trots det fram det hoppfulla i partiets stora medlemstillströmning. I landet har MP fått över 2000 nya medlemmar sedan valdagen.

Se hela inslaget på SVT Örebro här, länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/mp-aker-ur-regionen-mindre-skarpa-forslag-om-kollektivtrafiken

Relaterade nyheter

Uppsala län, 24 november 2022

Region Uppsalas styre är historiskt svagt

Örebro län, 22 november 2022

Flera fel om flyget och länets flygplats

Värmland, 16 november 2022

Nya regeringen missgynnar kollektivtrafiken

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter