Alla ska med när 
Sverige ställer om

Blonde kid with yellow jacket pointing at cameraBlonde kid with yellow jacket pointing at camera
Per och Märta knackar dörr och besökar väljarePer och Märta knackar dörr och besökar väljare

Vi är Miljöpartiet de gröna

I över 40 år har vi satt miljön främst i allt vi gör. Genom våra förslag och förhandlingar har vi bland annat fördubblat Sveriges miljöbudget, spikat världens mest ambitiösa klimatmål och fått snurr på både vindkraft och elbilar.

Nu är det dags för nästa steg, med fokus på satsningar före restriktioner, möjligheter istället för hot. Ett gemensamt projekt som rör många områden och alla medborgare – oavsett vem du är eller var du bor.

Ett hållbart samhälle formar vi tillsammans. Alla ska med när Sverige ställer om.

Träffa våra språkrör

Därför ska du rösta grönt

Vi går till val på att stärka klimatarbetet, stärka valfärden, och öka jämlikheten.

”Jag gick med i Miljöpartiet för hållbarhetstanken, ren luft och för att någon måste göra något. Det innebär inte att det är någon annan som måste göra något. Utan det är vi som måste göra något.”Per Eric Rosén

Miljöpartiet de gröna är en del av en global grön rörelse som strävar efter en värld där alla kan leva goda liv utan att försämra förutsättningarna för kommande generationer.

”Jag gick med i Miljöpartiet som tonåring på 90-talet, eftersom jag ville göra skillnad för klimatet och miljön. Sedan blev jag kvar eftersom mina värderingar är desamma som partiets – jag hittade hem.”  – Katrin Wissing

Miljöpartiets valfilm 2022

Inför riksdagsvalet