Värmdö kommun borde stå på kulturskaparnas sida

Värmdö kommun borde stå på kulturskaparnas sida

Alliansen sviker Värmdöborna när man väljer att gå vidare med utförsäljningen av G-studion och Dekorhuset. Istället för att söka nya lösningar väljer man att snåla med hänvisning till en högt värderad renovering.
Miljöpartiet står på kulturskaparnas sida och röstar återigen emot en utförsäljning av G-studion och Dekorhuset på kommunfullmäktige idag. Ett beslut som är självklart för ett parti som värnar om kulturen och kulturskaparna och som vill satsa, inte snåla på Värmdös utveckling. 

– Det är tydligt att man inte ser möjligheterna med att göra successiva renoveringar och ge kulturskaparna långsiktiga förutsättningar att verka på Värmdö. Det är dessutom ett svek mot kulturutövarna som tydligt tagit avstånd från utförsäljningen, säger Filip Joelsson, språkrör för MP i Värmdö. 

Löftet om att hyrorna inte ska höjas de närmsta 15 åren vid en försäljning är svagt och skjuter endast problemen på framtiden. I motsats ser Miljöpartiet värdet i att Värmdö är en kommun som långsiktigt satsar på att värna om sitt kulturliv. 

– Vi tycker att det är mycket tråkigt att Alliansen inte ser värdet i att behålla ateljéerna. Vi vill istället säkra ateljéernas framtid i Gustavsberg och utveckla Gustavsbergs hamn kring det kulturkluster som har skapats i Gustavsberg, säger Hanna Thorell, språkrör för MP i Värmdö. 

Genom Ateljéföreningen G-studions initiativförmåga har kulturskaparna visat på en alternativ lösning där både landstinget och Stockholms stad kan tänka sig gå in och stödja verksamheten. Att avfärda denna lösning med att den kommit för sent i processen är ett svek mot kulturskaparna. 

– Vi kan inte se brådskan med försäljningen och beklagar att Alliansen inte ger konstnärerna den tid som behövs för att kunna hitta en långsiktigt stabil lösning, säger Filip Joelsson.

För mer information:

Filip Joelsson, språkrör för Miljöpartiet i Värmdö, 073-504 85 48

Hanna Thorell, språkrör för Miljöpartiet i Värmdö, 076-006 54 00

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 september 2023

Lyhörd och öppen organisation främjar ständiga förbättringar

Örebro län, 15 september 2023

Camilla Hansén: Politikervardag, och demokratifest

Örebro län, 14 september 2023

Pia Frohman (MP): Pride är mer än fest

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter