Pressmeddelande – Miljöpartiet bjuder in till debatt

Pressmeddelande – Miljöpartiet bjuder in till debatt

Västerås flygplats har gått med över en halv miljard i förlust sedan millennieskiftet. MSB anser inte flygplatsen viktig för beredskapen och militären ser ingen framtid på marken. Trots detta vill Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet fortsätta miljonrullningen till flygplatsen.
Efter 20 år av enorma underskott, kraschade satsningar och trots att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Försvarsmakten meddelar att flygplasten inte behövs vill Moderaterna fortsätta miljonrullningen av västeråsarnas pengar. Därför bjuder Miljöpartiets kommunalråd Markus Lindgren in Moderaternas Elisabeth Unell till debatt.

Trots att vi befinner oss under brinnande klimatkris vill Centerpartiet fortsätta subventionerna till Västerås flygplats. Markus Lindgren bjuder även därför in Centerpartiets Vicki Skure Eriksson till debatt.

Västerås flygplast används till 75 % som privat undervisningslokal åt kommersiella flygskolor. För den mindre del som utnyttjas av resenärer är det bara 30% av dessa som är västeråsare. Trots detta vill Kristdemokraterna fortsätta miljonrullningen av invånarnas pengar. Kristdemokraternas Amanda Grönlund bjuds därför in till debatt i frågan.

Miljöpartiet bjuder in Elisabeth Unell, Vicki Skure Eriksson och Amanda Grönlund till tre separata debatter för att diskutera de ovan nämnda frågorna.

Relaterade nyheter

Västmanland, 9 augusti 2022

Ge ersättning till markägare som binder in kol

Uppsala län, 8 augusti 2022

Våra toppkandidater

Västerbotten, 5 augusti 2022

Valintervjun: Hans Brettschneider

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter