Svar till Sofie Loirendal, Framtid Öland.

Svar till Sofie Loirendal, Framtid Öland.

Genmäle
Vi delar din syn på utvecklingen och risken för en försämrad service mm. Bristen på yngre människor och en minskande befolkning totalt sett är ett stort problem som måste hanteras. Det finns dock positiva inslag som framgångsrika företag och en omfattande samverkan mellan människor. Föreningslivet med t.ex. Högby IF betyder mycket för bygden.

 

Kommunen har gjort en del, men absolut inte tillräckligt. Vi tror på norra Öland och att det går att vända utvecklingen. Naturen och närheten till havet skapar mycket goda förutsättningar i grunden. Norra Öland är en attraktiv boplats. Vi som bor och verkar här har också ett ansvar att förvalta vår natur på bästa sätt. Det kommer att ge mycket mer tillbaks än det kostar.

 

Kommunikationer och serviceutbud är begränsande idag. Vi vill undersöka möjligheterna till en åretruntförbindelse till Oskarshamn och arbeta för en fortsatt förbindelse till Gotland. Med bättre ordning på kommunens ekonomi kan vi fortsätta erbjuda minst den service som gäller idag. Norra Öland har inte fått del av några större satsningar ur kommunkassan under senare år. Nu är det er tur. Det är en rättvisefråga.

 

Det krävs genomtänkta och väl förankrade idéer om hur kommunen vill utveckla norra Öland. Vi vill ha ett handfast utvecklingsarbete där människorna på norra Öland utgör den stora resursen. Goda utvecklingsidéer, samverkan och envishet tror vi kan skapa framgång. Kommunen skall givetvis ha huvudansvaret. Kommunfullmäktige har ställt sig positiv till ett sådant initiativ. Vi förväntar oss att majoriteten sätter igång med detta nu.

 

Inför den nya mandatperioden pågår ett arbete för ökat deltagande och inflytande för förtroendevalda och övriga medborgare. Vi är drivande i den processen. Borgholms kommun behöver sina engagerade medborgare från tonåringar till pensionärer. Vi kan när vi vill på Öland, och hoppas och tror att du och många andra vill delta framöver!

 

Bertil Lundgren, fullmäktigeledamot

Miljöpartiet de gröna i Borgholms kommun

Relaterade nyheter

Västerbotten, 28 september 2022

Idag öppnas riksdagen

Örebro län, 23 september 2022

SVT Örebro: Att MP åker ur regionen kommer leda till mindre skarpa förslag för kollektivtrafiken

Halland, 18 september 2022

Miljöpartiet i Halland

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter