Miljöpartiet pratade jämställdhet med borlängeborna

Under Miljöpartiets nationella kampanjvecka, vecka 10, med fokus på jämställdhet passade Miljöpartiet på att träffa Borlängebor.

Miljöpartiet kampanjar. Elina Brodén, Mursal Isa, Mikael Morin och Barbro Gossas under Miljöpartiets kampanjvecka.

Det blev en rad möten, både vid turistbyrån och utanför Kupolen, som gav möjlighet att prata om de frågor som engagerar och berör i Borlänge just nu.
– Det här är väldigt viktigt för oss och jag är glad att vi deltog i kampanjveckan, säger Barbro Gossas, ordförande i Miljöpartiet Borlänge.
Under veckan samtalade man om vägen mot ett jämställt samhälle. Att mäns våld mot kvinnor ska upphöra, barns lika rättigheter och till exempel rätten till en trygg förlossning. Alla nyckelfrågor för partiet.
- Det är viktigt för oss att komma ut och ha kontakt med våra väljare även när det inte är valår, säger Mursal Isa, vice ordförande. Det ger oss tillfälle att prata om våra frågor, men det är samtidigt lika viktigt att vi då får chansen att lyssna.
Partiet planerar att delta även i nästa kampanjvecka längre fram i vår.

Det här är viktigt. Det ger oss tillfälle att prata om våra frågor, men det är samtidigt lika viktigt att vi då får chansen att lyssna.