Botkyrka tar brons i nationell cykelranking

Botkyrka kommun har tagit en tredje plats i Svensk Cykelranking, statistik som utifrån olyckor samt längd på cykelnätet bedömer alla Sveriges 290 kommuner.

Foto: Pexels (CC0)

I dagarna presenterades Svensk Cykelranking som är en lista över Sveriges bästa cykelkommuner. Rankingen utgår från olycksstatistik 2010-2015, samt längden på cykel respektive bilnätet i varje kommun. Botkyrka kommun har kommit på en hedrande tredjeplats av alla Sveriges 290 kommuner. Även om Botkyrka har ett högt antal skadade (per 100.000 invånare) så har Botkyrka längre cykelvägsnät än genomsnittet (3,5 m per 100.000 invånare). Botkyrka är dessutom bäst i Stockholms län när det gäller cykeln.

 

Miljöpartiet har spelat en stor roll för att Botkyrka ska uppnå detta resultat. Miljöpartiet Botkyrka har de senaste åren fått igenom flera förslag för att förbättra villkoren för cyklister. Miljöpartiet kommer att fortsätta arbeta med cykeln även i framtiden eftersom vi tror att cykeln är framtidens tranpsortmedel. Cykeln bidrar inte till CO2-utsläpp, den tar mindre plats än bilar och det leder till en hälsosammare befolkning.

 

Här hittar du hela listan och övrig information: http://cykelranking.nu/

 

Svensk Cykelstatistik är ett nytt initiativ som genom IT-projektet "Hack for Sweden" har tagit fram en ranking för att bedöma hur väl cykeln fugerar som tranportmedel i Sveriges alla kommuner. Cykelstatistiken bygger på offentlig data från myndigheter som Trafikverket, SCB samt Transportstyrelsen. 

 

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: