Pressmeddelande

Pressmeddelande

Myrna Persson meddelar att hon har valt att lämna alla sina politiska uppdrag i Botkyrka Kommun. Läs mer här…
Pressmeddelande
2020.09.30

Myrna Persson meddelar att hon har valt att lämna alla sina politiska uppdrag i Botkyrka Kommun.

I den situation som uppstått kring hanteringen av problematiken vid Kassmyra har det också blivit en diskussion inom den styrande koalitionen i Botkyrka kring förtroendet för Myrna Persson. Miljöpartiets styrelse i Botkyrka har fullt förtroende för Myrna Persson, men hon väljer trots detta att avgå.

Nu när det blivit diskussioner internt inom den styrande Mittenmajoriteten om förtroende, så väljer jag att avgå. Jag vill inte låta min person stå i vägen för det fortsatta arbetet framåt och önskar min efterträdare lycka till. Jag ser fram emot att få läsa om en bra lösning för Kassmyra, säger Myrna Persson.

Att finna en lösning på problematiken och att stoppa den oansvariga verksamheten på Kassmyra är både svårt och komplext, juridiskt och politiskt. Lösningen ligger i gränslandet mellan politik, juridik och myndighetsutövning på både miljö- och samhällsbyggnadssidan, samt även med förundersökningssekretess kopplat till förundersökningen mot NM Trading och Transport AB. länk

Jag har gjort det som stått i min makt som ordförande för Miljö- och hälsoskyddsnämnden för att skydda vattentäkterna och miljön. Medborgarnas hälsa är en prioritet för mig och jag tar medborgarnas oro på allvar, säger Myrna Persson.

Det var naturligtvis väldigt tråkigt att ta emot beskedet om Myrnas avgång, men vi har stor respekt för beslutet. Hon är en av våra mest uppskattade politiker och har gjort ett stort avtryck i miljöpolitiken i både Miljöpartiet och i Botkyrka, säger Oskar Forsberg, Ordförande i MP Botkyrka.

Kontakt:
Anton Fendert, Ordförande Miljöpartiet de gröna Stockholmsdistriktet
anton.fendert@mp.se, 070-087 63 69
Mariana Moreira Duarte, Ordförande Miljöpartiet de gröna Stockholmsdistriktet
mariana.moreira.duarte@mp.se, 076-1229646

Relaterade nyheter

Uppsala län, 22 maj 2024

EU:s jordbruksstöd måste sikta på hållbarhet

Örebro län, 22 maj 2024

NA Debatt: Hjälp naturen att hjälpa oss

Västmanland, 19 maj 2024

Hur mår den gröna rörelsen i Europa?

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter