Rapport från årsmötet

Rapport från årsmötet

Den 17:e mars, arrangerades årsmöte för Miljöpartiet Botkyrka där vi valde en hel del personer till nya spännande uppdrag. Bland annat valde vi nytt kommunalråd, ny ordförande i Tekniska nämnden och sist men inte minst klubbades vår lista till höstens kommunfullmäktigeval.
Årsötet valde Myrna Persson, 44 år från Storvreten till kommunalråsuppdraget. Myrna Persson har sedan 2016 varit ordförande i Botkyrka kommuns Miljö- och hälsoskyddsnämnd och har även sedan november 2017 vikarierat för Fredrik Olsson på kommunalrådsposten.

Årsmötet valde även Niklas Gladh till ordförande i kommunens Tekniska nämnd. Niklas är 48 år och boende i Tullinge. Han har tidigare en historik från kommunfullmäktige och har även tidigare varit gruppledare för Miljöpartiet Botkyrka. Den senaste mandatperioden har Niklas suttit som förste ersättare för Miljöpartiet i Stockholms läns landstingsfullmäktige där han också är ordinarie ledamot i landstingets trafiknämnd och 2:e vice ordf i trafiknämndens beredning för trafikplanering.

– Det är med stor ära som jag konstaterar att jag idag blivit vald till kommunalråd. Jag vill rikta ett stort tack till alla medlemmar för förtroendet. Det är en ära att få representera Miljöpartiet Botkyrka och jag hoppas att jag kommer förvalta förtroendet väl. Jag även glad över att årsmötet valde Niklas Gladh till ordförande i Tekniska nämnden. Att ha ordförandeskapet i två nämnder gör partiet starkare och jag tror att Niklas kommer bli en stor tillgång för nämnden. Jag ser nu fram emot att de kommande månaderna jobba intensivt för en grön seger i valet och kommer lägga stor vikt vid det arbetet, säger Myrna Persson.

– Jag känner glädje och ödmjukhet inför att vara tillbaka i Botkyrkapolitiken. Jag kommer att arbeta hårt för att Botkyrka ska fortsätta vara en av Sveriges ledande kommuner när det gäller klimatarbete och ser fram emot att göra det genom ordförandeskapet i Tekniska nämnden, säger Niklas Gladh.

En kommunfullmäktigelistan som klubbades i slutet av mötet toppas av Myrna Persson på första plats och Deniz Bulduk på andra plats. Listan följs därefter av Christina Karlsson (3:e plats), Ali Khalil (4:e plats) (UPPDATERING: Har lämnat alla sina uppdrag. Uteslutningsärende påbörjat) och Shakhlo Altieva (5:e plats).

– Jag är hedrad och glad över att från medlemmarna fått förtroendet att stå på första plats på kommunfullmäktigelistan. Stor tack för ert förtroende kära medlemmar, säger Myrna Persson.

– Jag är hedrad och glad över att från medlemmarna fått förtroendet att stå på andra plats på listan. Nu har vi valrörelsen i sikt och jag hoppas på valresultat där vi ges möjlighet att styra kommunen fortsättningsvis, säger Deniz Bulduk.

Den beslutade kommunfullmäktigelistan i sin helhet ser ut på följande sätt:                                                       

 1. Myrna Persson
 2. Deniz Bulduk         
 3. Christina Karlsson
 4. Ali Khalil (UPPDATERING: Har lämnat alla sina uppdrag. Uteslutningsärende påbörjat)
 5. Shakhlo Altieva     
 6. Niklas Gladh         
 7. Kristina Dellrud    
 8. Ali Khan                
 9. Inger Grönberg
 10. Oskar Forsberg    
 11. Nihal Tozak           
 12. Pär Sargren          
 13. Lisa Hellsing
 14. Rahand Kader       
 15. Embla Kolenda      
 16. Mats Dellrud         
 17. Martina Wickham 
 18. James Jin
 19. Mimi Doukkali      
 20. Frank Kanu Kanu 
 21. Isak Nobuoka        
 22. Yulia Usova           
 23. Eva Martin            
 24. Fredrik Onsér       
 25. Elisabeth Nobuoka Nordin
 26. Lars Lengquist
 27. Kim Viktor
 28. Happy Chowdhurry
 29. Matilda Boden
 30. Adem Okur

För media hänvisas till vår presskontakt tillika politisk sekreterare för Miljöpartiet de gröna i Botkyrka:

Tiemon Okojevoh

tiemon.okojevoh@mp.se

0704975037

 

Relaterade nyheter

Dalarna, 20 maj 2022

Skogspolitiskt symposium 30 maj 2020

Kronobergs län, 19 maj 2022

Respekt för naturens mångfald – ett program för biologisk mångfald i Kronobergs län

Uppsala län, 16 maj 2022

Miljöpartiets förslag till länsplan för regional transportinfrastruktur

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter