Birgitta Pettersson Frank nytt förstanamn på Miljöpartiets riksdagslista i Dalarna

Birgitta Pettersson Frank nytt förstanamn på Miljöpartiets riksdagslista i Dalarna

Den 19 februari genomförde Miljöpartiet de gröna i Dalarna en extra valkonferens där Birgitta Pettersson Frank utsågs till nytt förstanamn på riksdagslistan.


Maj Ardesjö: ”Jag har kommit fram till att mitt fokus ligger på det lokala planet, i kommunala och regionala frågor. Jag är tacksam för att vår extra valkonferens har kunnat välja en så kompetent person som förstanamn och jag önskar Birgitta Pettersson Frank ett stort lycka till!”

Birgitta Pettersson Frank säger: “Jag brinner för att skydda våra hav, både för livet i haven och betydelsen för klimatet. Om vi inte gör något kommer vi snart ha mer plast än fisk i våra hav. Efter många år i vården så vill jag se till att vården förändras till det bättre både för personal och för patienter. Skogen är också en av min och Miljöpartiets stora frågor. Att stå upp för den biologiska mångfalden i skogen är viktigare än någonsin, nu när flera partier lägger förslag som försvagar skyddet för växter och djur. Vi behöver skydda mer skog inte mindre!

Tvåa på riksdagslistan är Mursal Isa från Borlänge. Mursal jobbar för ett mera inkluderande och rättvist samhälle där allas inneboende krafter tas tillvara.
– Jag tar klimatförändringarna på högsta allvar eftersom jag är klimat- och krigsflykting och har upplevt klimatförändringen på nära håll. Demokratin och asylrätten måste värnas. Det är viktigt med levande kultur och folkbildning som bygger på livslångt lärande. Ett arbete att gå till är bästa verktyget för integration och inkludering i ett rättvist samhälle, säger Mursal Isa.

Maj Ardesjö från Falun står nu på tredje plats på listan. Maj brinner för de gröna frågorna. Miljö, klimat, landsbygd, solidaritet och mänskliga rättigheter är hjärtefrågor.
– Vi har bara en planet som vi ska vara rädda om. Vi ska bara utnyttja vår rättvisa del av naturens resurser och behöver bygga upp naturen igen. Det är viktigt med kortare arbetstid. Vi behöver liv med mindre stress och högre livskvalitet. Klimatförändringarna och hotet mot den biologiska mångfalden måste tas på största allvar, säger Maj Ardesjö.

Hela nya riksdagslistan för Miljöpartiet de gröna i Dalarna
1 Birgitta Pettersson Frank, Falun
2 Mursal Isa, Borlänge
3 Maj Ardesjö, Falun
4 Aron Knifström, Ludvika
5 Elina Brodén, Borlänge
6 Jonas Åsenius, Falun
7 Annica Ericson, Falun
8 Magnus Gabrielson, Säter
9 Kerstin Lundh, Hedemora
10 Thor Draiby, Smedjebacken
11 Åsa Wikberg. Ludvika
12 Elvis Ärnlöv, Falun
13 Helena Andersson. Älvdalen
14 Olle Berglund, Leksand
15 Heidi Sjungargård. Avesta
16 Rupert Tansley, Gagnef
17 Karolina Brosché, Falun
18 Göran Petri, Leksand
19 Kristina Norström, Hedemora
20 Leif Stenberg, Hedemora
21 Elisabeth Åsenius, Falun
22 Lars Ottosson, Säter
23 Ann-Sofie Jonsson, Gagnef
24 Jan Lindholm, Falun
25 Ingmari Nilsson, Älvdalen
26 Bertil Wennberg, Hedemora
27 Richard Holmqvist, Falun
 

Relaterade nyheter

Örebro län, 11 april 2024

Pressmeddelande: S, V, C och MP i gemensam uppmaning till L om offentlighetsprincipen

Skåne, 9 april 2024

Ja till MP-motion om minskad förskrivning av antibiotika i Skåne

Region Stockholm, 28 mars 2024

20 000 extra vårdbesök till BUP

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter