Miljöpartiets motioner kommer upp till behandling

Pressmeddelande Miljöpartiet Dalarna: Förvaltningsrätten upphäver Region Dalarnas beslut, Miljöpartiets motioner kommer upp till behandling

Vid regionfullmäktiges möte den 17 oktober 2022 togs inte de 5 motioner som ledamöter från Miljöpartiet hade lagt upp för behandling.
Fullmäktiges argument var att Miljöpartiet inte längre fanns representerade i regionfullmäktige. Jonas Åsenius överklagande, som privatperson, beslutet till förvaltningsrätten. Under tisdagen kom beslutet.

Förvaltningsrätten upphäver i och med domen fullmäktiges beslut den 17 oktober. Beslutet innebär att Region Dalarna behöver bereda motionerna och sedan fatta beslut om motionerna på samma sätt som sker med alla andra motioner.

– Jag är glad att förvaltningsrätten gick på min linje. Det är en seger för demokratin. Misstaget att inte ta upp motionerna för behandling rättas nu till. Region Dalarna kan överklaga beslutet till Kammarrätten, men det är mindre sannolikt, domen var tydlig, säger Jonas Åsenius.

Motionerna hade följande rubriker.

1. Erbjud kvinnorna i Dalarna fler kvinnojourer
2. Erbjud personalen förmånscykel
3. Utveckla gång- och cykelvägarna i Dalarna
4. Höj tempot i Region Dalarnas klimatarbete
5. Utveckla förlossningsvården

– Speciellt frågorna om att stödja kvinnojour i norra Dalarna (finns ej idag) och att erbjuda Region Dalarnas personal förmånscykel tror jag har stöd hos flera politiska partier, säger Jonas Åsenius

Presskontakt
Jonas Åsenius, tel 070 – 628 07 26
Fd ledamot för Miljöpartiet i Regionfullmäktige i Dalarna

Relaterade nyheter

Örebro län, 18 juli 2024

Replik: Varför väljer regeringen bort förskolan?

Örebro län, 15 juli 2024

NA: Partierna splittrade om tjetjenska flyktingar

Skåne, 27 juni 2024

Debattartikel: Sänk Skånetrafikens biljettpriser

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter