Mohamed och Marielle gruppledare för MP Eskilstuna 

Mohamed och Marielle gruppledare för MP Eskilstuna 

 

Mohamed Abdukani blir ny gruppledare för MP Eskilstuna tillsammans med Marielle Lahti.
– Jag känner mig mycket hedrad över uppdraget och förtroendet och ser fram emot det kommande arbetet tillsamman med Marielle samt alla andra kompetenta kollegor i partiet, säger Mohamed Abdukani.
– Jag och Mohamed har arbetet politiskt tillsammans sedan en lång tid tillbaka i kommunfullmäktige gruppen. Jag ser fram emot att få dela det politiska arbetet i Eskilstuna tillsammans med en så trevlig, duktig och driven person som Mohamed, säger Marielle Lahti.

Linus Lakso, som valts in i riksdagen och påbörjat sitt arbete där väljer att avsluta sitt uppdrag som gruppledare för MP Eskilstuna för att kunna fokusera helt på uppdraget i riksdagen och som energipolitisk talesperson. I höst kommer Linus Lakso även att gå på föräldraledighet vilket innebär att Marielle Lahti som var tvåa på MP Sörmlands lista till riksdagen, ersätter honom under tiden.
– Kul att Mohamed är vald till gruppledare, det kommer att bli toppen. Och det känns tryggt med Marielle i riksdagen när jag är föräldraledig, säger Linus Lakso.
– Det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tar mig an uppgiften att vikariera för Linus i riksdagen. Det blir en spännande utmaning att förvalta Linus sakområden under föräldraledigheten och att få arbeta tillsammans med MP:s riksdagsgrupp under denna mycket utmanande tid, säger Marielle Lahti.

Läs Eskilstuna-Kurirens rapportering om Mohamed Abdukani som ny gruppledare för MP Eskilstuna här och här

Relaterade nyheter

Örebro län, 17 april 2024

Grön ungdom: EU-valet närmar sig med stormsteg

Västmanland, 17 april 2024

Dags för EU-val!

Kalmar län, 15 april 2024

Vi startar MP Öland

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter