Politik som gör skillnad i Eskilstuna

Eskilstuna

Marielle Lahti och Mohamed Abdukani, gruppledare, MP Eskilstuna 

För en framtid att längta till i Eskilstuna

Vi vill ställa om till ett miljö- och klimatvänligt samhälle och satsa stort på en förbättrad välfärd. Vi behöver ställa om eftersom världen befinner sig i ett klimatnödläge. Här har vetenskapen sagt sitt: utsläppen måste minska – snabbt. För att det ska gå krävs en klok och modig klimatpolitik. Men omställningen ska inte bara ske för miljön, den ska också vara rättvis för våra invånare. Vi vill säkerställa att vi har ett rättvist samhälle, för alla.

Vi lever i en orolig och föränderlig värld och vi ser med stor oro hur Eskilstuna och Sverige sluter sig mot omvärlden, hur en hårdare samtalston breder ut sig, hur rasismen ökar, hur jämställdhet och HBTQIA+-rättigheter motarbetas. Vi ser också med stor oro på den nedmontering av miljö- och klimatpolitiken som sker med den nya regeringen vars politik också innebär ett hot mot mänskliga rättigheter.

Vi är övertygade om att människor som söker sig hit kan och vill bidra till vår stad, och att det är i mötet mellan människor med olika bakgrund som samhällets framtidskraft finns. Vi måste ta vara på de mänskliga resurser, den kapacitet och kreativitet som de människor som flyttar till Eskilstuna bidrar med. Vi motsätter oss en inflyttningspolitik som vill skapa skiljelinjer mellan vilka människor som är välkomna i Eskilstuna och vilka som inte är det. Vi är en motkraft mot den polarisering som vill ställa grupp mot grupp och står upp för ett humant Eskilstuna – ett Eskilstuna som är attraktivt för alla människor. Eskilstuna ska vara en Fri-stad, inte en Förbuds-stad.

I Miljöpartiets Eskilstuna finns inte vi och de. Vi tror att det är i mötet mellan människor med olika bakgrund som en stor del av samhällets utveckling skapas. Vårt Eskilstuna ska vara öppet och välkomnande. Vi vill att du ska känna dig delaktig, oavsett vem du är, hur gammal du är och var du kommer ifrån. Du ska ha möjlighet att uppfylla dina drömmar och bidra med dina idéer. I vårt Eskilstuna är det vi tillsammans som gör skillnad och skapar framtiden.

Välkommen att följa oss på Facebook för att få senaste nytt från oss! Vi finns också på Instagram 

Vi jobbar för en framtid att längta till i Eskilstuna – läs mer om den politik vi driver här.

Du hittar också vårt handlingsprogram för 2022-2026 här och vårt budgetförslag för Eskilstuna kommun 2024 här

 

 

Aktuellt i Eskilstuna

Eskilstuna, 24 november 2023

En budget för ett tryggt, öppet och medmänskligt Eskilstuna

Eskilstuna, 8 september 2023

Våra förslag till inriktningspunkter för Eskilstuna kommun 2024 

Eskilstuna, 26 maj 2023

Pride 2023

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Aktuellt i Sverige

KU-anmäler Kristersson över tjänstemännens löner

Daniel Helldéns språkrörstal på kongressen

Märta Stenevis språkrörstal på kongressen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Nyckelpersoner

Marielle Lahti

Gruppledare Miljöpartiet Eskilstuna

Mohamed Abdukani

Gruppledare Miljöpartiet Eskilstuna

Olov Åslund

Ordförande

Tünde Simó

Organisationssekreterare