26,3 miljoner för att fler ska klara skolan

Lyssna

Nu ska skolor i Göteborg få 26,3 miljoner kronor för att fler ska kunna klara skolan. Fler lärare eller annan skolpersonal kan därmed anställas. - Vi vill att alla elever ska klara skolan och många skolor behöver mer stöd för att klara sitt uppdrag, så det här är en viktig satsning, säger Karin Pleijel (MP), skolkommunalråd.

Pengarna kommer ursprungligen från en regeringssatsning med syftet att förbättra skolresultaten där det finns störst behov. Det kommer nu att betalas ut av Göteborgs stad till stadsdelarna för läsåret 2017 och 2018, detta enligt rödgröna kompletteringsbudgeten i kommunstyrelsen..

- Jag är extra glad för att det är en permanent satsning, det gör det lättare för skolorna att planera långsiktigt, säger Karin Pleijel.

Pengarna motsvarar kostnaden för ungefär 50 lärare eller annan skolpersonal. Men de stadsdelar och skolor som berörs får avgöra vad de tycker att pengarna ska användas mest till. Det kan handla om att anställa lärare, specialpedagoger eller att satsa på kompetensutveckling.

- Vi vet till exempel att handledare på modersmål är oerhört viktigt för att hjälpa dem som har svårast i skolan. I vissa skolor kan det bli något som prioriteras, säger Karin Pleijel.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: