Emma Nohrén och Ulrika Frick toppar MP-listor

Lyssna

Emma Nohrén och Ulrika Frick toppar Göteborgs MP-listor, enligt valberedningens förslag till riksdag- och regionlistor inför valet nästa år.

Idag presenterade valberedningen för Miljöpartiet i Göteborg sitt förslag till riksdag- och regionlistor. Emma Nohrén toppar förslaget på riksdagslista, följd av Joakim Larsson. Lise Nordin och Valter Mutt som idag sitter på partiets Göteborgsmandat i riksdagen kandiderar inte för omval inför nästa års riksdagsval.

Emma Nohrén har gedigen erfarenhet inom Miljöpartiet. Sedan riksdagsvalet 2014 sitter hon i riksdagen och är partiets landsbygdspolitiska talesperson.  

- Det känns otroligt roligt att vara föreslagen som etta på Göteborgs lista. Jag hoppas på att få medlemmarnas förtroende och driva valrörelsen i Göteborg framåt, säger Emma Nohrén.

Hon är marinbiolog i botten och har därför drivit på arbetet med att få renare hav. Hon har även arbetat med landsbygdsutveckling och att utveckla partiets miljö- och klimatpolitik.

-  Jag är otroligt glad över det stora intresset för havspolitik som blommat upp de senaste åren. Regeringen har genomfört många viktiga reformer på området och jag vill under nästa mandatperiod ta ännu större steg, säger hon.  

Joakim Larsson är idag planeringschef på regeringskansliets statsrådsberedning för Miljöpartiet. Tidigare har han bland annat varit ordförande för regionfullmäktige i Västra Götaland och kommunpolitiker i Göteborg.

-  Vi ska fortsätta arbetet med det gröna samhällsbygget som vi drivit i regeringen. Vi har mycket kvar att göra – de kommande åren är avgörande för klimatet, därför måste klimatfrågorna få ännu större fokus i valrörelsen, säger Joakim Larsson.  

Valberedningens förslag till Västra Götalands regionfullmäktige toppas av Ulrika Frick som idag är kommunalråd i Mölndal och ordförande för Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

- Vi behöver utveckla regionen och få fler att åka kollektivt. Det är oerhört viktigt för att minska bilutsläppen. Vi måste alla hjälpas åt för att motverka klimatförändringarna. Västra Götalandsregionen ska ligga i framkant och Miljöpartiet har en viktig roll att spela där, säger Ulrika Frick.

Som andranamn på regionlistan föreslår valberedningen Erik Johansson som idag jobbar som politisk sekreterare för Miljöpartiet i Göteborg.

- I regionfullmäktige vill jag arbeta för en stark och klimatsmart infrastruktur i hela Västra Götaland. Vi måste även skapa en nära sjukvård som bidrar till ett mer jämlikt samhälle, säger Erik Johansson.

Den 26:e november fastställer Miljöpartiet i Göteborg listorna till riksdagen och regionfullmäktige genom ett beslutande medlemsmöte. Listan till kommunfullmäktige fastställs i början av februari 2018.  

 

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG

RIKSDAGSLISTAN 2018

 

1. Emma Nohrén                                                  

2. Joakim Larsson                                                 

3. Anna Sibinska

4. Bosse Parbring

5. Klara Holmin

6. Erik Johansson

7. Åse-Lill Törnqvist                  

8. Max Andersson

9. Rebecka Forsberg

10. Gunnar Ekeroth

11. Helena Norin

12. Elias Ytterbrink

13. AnnaSofia Alexandersson

14. Henrik Munck

15. Derya Tumayer

16. Dalibor Eminefendic

17. Eva Ternegren

18. Ulf Carlsson

19. Madeleine Jonsson

20. Jesper Jonsteg

21. Leila Ali

22. Magnus Eld

23. Karin Pleijel

24. Mahmoud Chini

25. Satu Rekola

26. Lucas Henriksson

27. Elisabeth Undén

28. Michael Törnqvist

29. Hillevi Werring

30. Martin Nilsson

 

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL REGIONFULLMÄKTIGELISTA

REGIONLISTAN 2018

 

 1. Ulrika Frick
 2. Erik Johansson
 3. Eva Ternegren
 4. Tony Johansson
 5. Madeleine Jonsson
 6. Thomas Larsson
 7. Petra Elf
 8. Elias Ytterbrink
 9. Tina Ehn
 10. Nicklas Attefjord
 11. Magdalena Lindstrand
 12. Yusuf Tohow
 13. Tina Wallenius
 14. Michael Malm
 15. Leila Ali
 16. Jesper Jonsteg
 17. Frida Backman
 18. Lucas Henriksson
 19. Derya Tumayer
 20. Mahmoud Chini
 21. Nike Halvardsson
 22. Roland Wanner
 23. Åse-lill Törnqvist
 24. Kader Hamakarim
 25. Bosse Parbring
 26. Göran Larsson
 27. Niklas Larsson
 28. Johan Hellström
 29. Henrik Munck
 30. Joakim Larsson

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: