MER KLIMATSMARTA HUS I GÖTEBORG

Lyssna

Fler hus ska byggas i klimatsmart material som trä. Just nu byggs det mer än på 40 år i Göteborg. Men byggbranschen står för stora delar av klimatutsläppen. Nu ska ännu ett klimatsmart byggprojekt starta.

- Det är stort intresse av att bygga i Göteborg och vi behöver fler innovativa lösningar för att få mer klimatsmarta byggnader. Nu bjuder vi in byggbranschen att bygga mer klimatsmart i Göteborg, säger Jahja Zeqiraj (S), ordförande i fastighetsnämnden.

Tidigare i år hade Göteborgs stad en tävling för att få bygga klimatsmarta trähus på kommunens mark. Intresset att bygga var stort med över 30 anmälda tävlingsförslag. Nu får fastighetskontoret i uppdrag att ta fram ett nytt projekt för klimatsmart hus.

- Trä är ett material som är mer klimatsmart. Dessutom har Göteborg en stark tradition av trähus, inte minst med våra älskade landshövdingehus. Men det kan också finnas andra lösningar som inte belastar miljön så mycket som vanlig betong gör, säger Emmali Jansson (MP), ordförande i byggnadsnämnden.

Uppdraget att ta fram ett projekt för trähus läggs i fastighetsnämnden den 4 september. Plats för de nya klimatsmarta husen kommer att bestämmas under det kommande året.

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: