Området runt Lövgärdesskolan måste bli tryggare

Lyssna

Lövgärdesskolan har utsatts för skadegörelse. Det finns många som upplever att området är otryggt. - Det krävs krafttag för att få mer trygghet både i och runt skolan, säger Karin Pleijel (MP), skolkommunalråd.

Karin Pleijel förfäras över vandaliseringen av skolan och har tagit kontakt med flera aktörer i området för att många med samlad kraft ska kunna hjälpas åt att agera. Det finns många aktörer i området som arbetar för att göra det tryggare. Karin Pleijel vill lyssna på dem för att få deras bild av vad som önskas av politiken och vad mer som kan behöva göras.

- Jag hoppas att vi tillsammans med aktörerna i området kan komma fram till olika sätt att lösa problemen. Barnen i området måste få det tryggare, säger hon.

Därför tog Karin Pleijel initiativ till att samla olika aktörer i området.

- Jag kommer att träffa bland annat Trygghetsrådet, skolan och bostadsbolagen i området för att se vad vi kan göra tillsammans och hur vi i politiken kan bidra, säger hon.

Själv har Karin Pleijel sett intressanta skolkoncept som breddar skolans roll i samhället, som ett sätt att skapa trygghet. Så kallade Community schools har öppnat upp på kvällstid för föreningar, föräldrar och andra grupper som ett sätt att involvera även vuxna i skolans miljöer.

- Sjumilaskolan jobbar så idag. Det är öppet på kvällarna, man kan ha läxhjälp och språkcafé eller andra aktiviteter som välkomnar både ungdomar och vuxna i samma lokaler. Det kan vara en kanal in till andra aktiviteter än bus eller värre saker, säger Karin Pleijel.

Men om det är en lösning som passar i Lövgärdet återstår att se.

- Det kanske finns andra lösningar som fungerar lika bra. Det blir intressant att ta del av lösningar och idéer av dem som är och bor i Lövgärdet.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: