Nytt ledarskap i Miljöpartiet

Miljöpartiets distriktsstämma förrättade nyligen att antal fyllnadsval varav några för att ersätta de uppdrag gruppledaren Isabel Enström innehar och som hon kommer att lämna vid årsskiftet.

Isabel Enström och Lisbeth Bokelund

För en dryg vecka sedan höll Miljöpartiet distriktsstämma i samband en strategikonferens. Delar av de fyllnadsval som förrättades var för att ersätta de uppdrag gruppledaren Isabel Enström innehar och som hon kommer att lämna vid årsskiftet.

-   Jag engagerade mig i Miljöpartiet 2009. Sedan dess har vi styrt i majoritet under åtta av dessa år. Vi har tillsammans fått igenom Naturreservatet på Södra hällarna, bidragit till att skydda Ojnareskogen och Bästeträsk, kämpat för asylsökandes möjligheter, en hållbar vattenhantering, grön omställning, att värna välfärden, ett rikt kulturliv och ett gott liv på Gotland samt mycket annat så långt vi bara kunnat! Det är jag mer än stolt över, säger Isabel Enström.

-   Jag lämnar inte partiet, men planerar att flytta till Malmö och ser att det är en bra tid att lämna vid årsskiftet och för att ge partiet en möjlighet att bygga vidare på en ny struktur inför valet 2022. Jag är väldigt glad att Lisbeth Bokelund vill vara med och leda det arbetet, fortsätter Isabel Enström.

Lisbeth Bokelund som varit aktiv i partiet sedan 2010 valdes vid distriktsstämman att ersätta Isabel Enström som ordinarie ledamot i Regionstyrelsen. Lisbeth Bokelund är idag fullmäktigeledamot, ersättare i Regionstyrelsen och ledamot i Barn- och utbildningsnämnden.

-   Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot att leda en aktiv grön oppositionspolitik. Det är tråkigt för oss att Isabel flyttar men vi önskar henne lycka till och tackar för hennes outtröttliga engagemang i partiet och politiken, säger Lisbeth Bokelund

 

Följande personer valdes att nomineras till Regionfullmäktige 16 december för fyllnadsval till nämnderna:

• Regionstyrelsen efter Isabel Enström: Lisbeth Bokelund

• Regionstyrelsen ersättare efter Lisbeth Bokelund: Robert Hall

• Tekniska Nämnden ledamot efter Isabel Enström: Katarina Krusell

• Tekniska Nämnden ersättare efter Katarina Krusell: Mie Nilsson

• Socialnämnden ersättare efter Laila Ljunggren: Brita Brunner

• Hälso- och sjukvårdsnämnden ersättare efter Ola Matthing: Hanna Angerud

 

Kontakt

Isabel Enström 070-725 06 02
Lisbeth Bokelund 076-897 64 62
Anita Jonsson, ordförande 070-373 99 46

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: