Lokalt valprogram för Miljöpartiet Hagfors

Lokalt valprogram för Miljöpartiet Hagfors

Här följer Miljöpartiet Hagfors lokala valprogram för valet till Kommunfullmäktige 2014. Ett valprogram med fokus på bland annat skola, omsorg och integration.
Skola:

Alla barn och ungdomar ska ges möjlighet att klara sin skolgång. De elever som behöver särskilt stöd ska få det. Vi vill ha en gräns för hur stor en klass ska vara.

 

Omsorg:

Personalen behöver mer tid för att kunna utföra ett bra arbete. Vi vill prova sex timmars arbetsdag med heltidslön i äldreomsorgen.

 

Integration:

Vi vill att kommunen skapar möjlighet för våra invandrade invånare och asylsökande att bidra med sin utbildning och kunskap för att få Hagfors kommun att växa och blomstra.

 

Närproducerat:

Kommunen kan göra en stor insats för naturen och vårt lokala näringsliv genom att handla produkter och råvaror som är producerade och odlade i vårt närområde.

 

Grönområden och byggnader:

Vi vill verka för att det satsas mera resurser på tätorternas centrumområden, som är våra orters ansikte utåt. Att ta tillvara byggnader är att föredra framför rivning.

 

Skog:

Vår kommuns yta består till stor del av skog som ägs av skogsbolag.. Vi vill att kommunen ska vara en part i värnandet om sociala värden och naturvärden i skogen.

 

Kultur:

Värna om våra kulturarbetare, om vårt nöjesliv, våra turistattraktioner. Ungdomarna behöver ett ungdomskulturhus, där vuxna finns som ledare och förebilder.

 

Musikskola:

Utveckla musikskolan i samverkan med andra kommuner. Återuppstarta den omtyckta orkesterskolan och återanställ musiklärare i träblås och bleckblås.

Relaterade nyheter

Västmanland, 29 maj 2024

Digital valstuga!

Uppsala län, 28 maj 2024

Kraftsamling för Region Uppsala

Örebro län, 27 maj 2024

NA Debatt: SD går till motangrepp med lögnen som vapen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter