Tvärförbindelse Södertörn

Tvärförbindelse Södertörn

Miljöpartiet i Huddinge vill inte bygga Tvärförbindelse Södertörn, vi vill istället satsa på trafiksäkerheten och framkomligheten i det befintliga vägnätet så framkomligheten kan lösas nu och inte om 20 år.
Istället för att öka bilåkandet genom att bygga en fyrfilig motorvägmotorväg genom kommunen vill vi satsa på trafiksäkerhets och framkomlighet i det befintliga vägnätet samtidigt som vi vill öka kollektivtrafikens andel av resandet. 

Tvärförbindelse Södertörn planeras att gå parallellt med Spårväg Syd mellan Flemingsberg och Kungens kurva samtidigt som trafikverkets kalkyler för motorvägen utgår ifrån att alla ska åka bil. Vi vill istället gynna spårvägen genom att bredda Glömstavägen med kollektivtrafikkörfält för snabba bussar och blåljusfordon. Om vi åtgärdar framkomligheterna i flaskhalsarna vid Stuvstakorsningen och trafikpats Huddinge vid Huddinge centrum, samt Solgårdsutfarten och Storängsleden underlättar det trafiken som redan finns och har betydligt lägre kostnad än en ny motorväg genom kommunen som kommer kosta flera miljarder. Vi ser dessutom bättre alternativ än att dra tung trafik från Nynäshamn genom Huddinges mest tätbefolkade områden. 

Nyheter på Tvärförbindelse Södertörn

Huddinge, 4 mars 2019

Pressmeddelande: Klimatet eller motorväg – dags att välja!

Huddinge, 8 september 2018

Feltänk bakom motorvägsprojektet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter