Lägg ner fantasin om infartsparkeringar

Vi gröna föreslog nya bostäder intill kollektivtrafiken i Kallhäll. Tvärtemot kommunens egen parkeringsplan vill samtliga andra partier bygga en ny ytparkering på platsen istället.

Kommunstyrelsen beslutade i måndags att anlägga en ny parkering intill Kallhälls station. Det refereras till som en infartsparkering, men i verkligen har vi ingen aning om det är så det kommer att användas.

Enligt kommunens egen parkeringsplan är det så att “möjligheten att infartsparkera endast marginellt påverkar det totala kollektiva resandet i kommunen”. Detta för att infartsparkeringar också används rent allmänt som centrumsparkering. De som parkerar som faktiskt ska vidare till pendeltåget är sen en liten bråkdel av det totala pendeltågsresandet.

Miljöpartiet de gröna har tidigare föreslagit att bostäder byggs på platsen istället, bostäder i ett läge där man inte är beroende av bilen för att få vardagen att gå ihop. Så tar man ansvar för såväl bostadsbrist som klimatkris.

Att istället satsa på nya centrala ytparkeringar slösar bort kollektivtrafiknära mark på något som bara låser Järfälla i ett förvärrat bilberoende. Därför röstade Miljöpartiet som enda parti nej till parkeringen i kommunstyrelsen i måndags.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: