Mikael Jämtsved tillbaka som kommunalråd

Miljöpartiet de gröna i Järfälla har en ny gruppledare tillika kommunalråd, det med anledning av att Amanda Palmstierna ska till Riksdagen då Gustav Fridolin lämnar sin riksdagsplats.

Mikael Jämtsved tillbaka i huset på heltid. Amanda Palmstierna i kvinnorummet på Riksdagen, med bilder på kvinnliga pionjärer i svensk politisk historia.

Tillbaka i tjänst är Mikael Jämtsved, 33 och barkarbystadsbo, som var Miljöpartiets gruppledare under perioden 2010-2018.

— Jag är oerhört glad över möjligheten att få arbeta för en starkare klimatpolitik, en attraktiv och hållbar stadsutveckling och en minskad bostadsbrist. Det år som Alliansen styrt har präglats av passivitet och ovilja till utveckling. Miljöpartiet har en mycket viktig roll att i opposition driva dessa frågor. Varken klimatet eller de bostadssökande kan vänta, säger Mikael Jämtsved.

I Riksdagen ska Amanda driva grön politik som ledamot i EU-nämnden och näringspolitisk talesperson.

— Det har varit värdefullt att verka som kommunpolitiker. Jag bär med mig erfarenheterna från Järfälla i mitt nya uppdrag, och ser fram emot att fortsätta ta fajten för klimat och medmänsklighet, hälsar Amanda Palmstierna.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: