Besked inför julhelgerna med anledning av coronaviruset

Restriktionerna på åtta personer ligger kvar över jul och nyår. Träffa så få du kan och håll avstånd.

Ninni Andersson/regeringskansliet
Regeringen och Folkhälsomyndigheten ger besked inför julen.

Sedan 24 november 2020 får maximalt åtta personer delta på en allmän sammankomst och offentlig tillställning. Det fortsätter gälla över jul och nyår.

Fira i mindre krets

Åtta personer är också den nya normen för alla sociala situationer. Under helgerna behöver vi träffa så få människor som möjligt och under så kort tid som möjligt.

- Att träffa nära och kära under långhelgerna är för många av oss något som lyser upp i vintermörkret. Men i år blir firandet annorlunda, säger Isabella Lövin, språkrör för Miljöpartiet och vice statsminister.

Håll avstånd men visa värme

Undvik att gå i butiker. Undvik resor med tåg och bussar. Undvik nya kontakter. Håll avstånd. Men kom ihåg att visa omtanke på andra vis.

- För många är långhelgerna förknippade med ensamhet och utsatthet. Till er riktar jag särskilt mina tankar. Och till alla er andra – dela med er av omtanke och värme till dem som behöver. Låt årets julklapp bli ett omtänksamt samtal, säger Isabella Lövin.

Lokala råd ersätts med nationella 14 december

Från den 14:e december kommer de lokala allmänna råden som nu råder att ersättas med nationella allmänna råd och föreskrifter.

Läs mer

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: