Fyra partier ska ta ställning till förslag om överenskommelse i regeringsfrågan

Sverige behöver en stabil regering som prioriterar klimatet och håller rasismen borta. Miljöpartiet har tagit ansvar i ett komplicerat läge. Nu finns ett förslag till överenskommelse som fyra partier ska ta ställning till.

Miljöpartiet ska nu, precis som Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet, ta ställning till det förslag om överenskommelse för regeringssamarbete som partierna jobbat fram.

Klimatet främst

Vi är stolta över att vi fått igenom många viktiga reformer för klimatet och miljön: Flygskatten räddas, höghastighetstågen byggs, järnvägen i norra Sverige byggs ut och en kraftfull grön skatteväxling på 15 miljarder som innebär att vi höjer skatterna på det som skadar vår miljö.

Sverige behöver stark klimatpolitik om vi ska kunna klara den utmaning som vi har framför oss.

Viktiga reformer för rättvisa och solidaritet

Miljöpartiet har också slagits hårt för en mer medmänsklig politik. Tack vare oss finns nu rätt till familjeåterförening för människor på flykt med i förslaget. Även ett tydligt ställningstagande mot vapenexport till länder i Jemenkriget, investeringar mot psykisk ohälsa och ett stopp för nedläggning av jämställdhetsmyndigheten.

Det finns också frågor där vi hade gjort annorlunda om vi fått bestämma själva. Men alla fyra partier har behövt ge och ta i den här förhandlingen. Det är bra om Sverige nu kan få ett mittensamarbete som stänger ute Sverigedemokraterna från inflytande och som värnar de grundläggande demokratiska principerna om alla människors lika värde.

Relaterade nyheter

Märta och Per står glada i korridorMärta och Per står glada i korridor

Ny grön skogspolitik

MP vill klimatsäkra svenska städer

Vi är de enda som har en politik i linje med Parisavtalet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter