Miljöpartiet vill förbättra reseavdraget

Lyssna

Reseavdraget ska fungera lika bra för den som vill åka kollektivt eller samåka, som för den som tar bilen till jobbet. I dagens system är det mer fördelaktigt att välja bilen.

Vi vill att reseavdraget ska finnas kvar för den som behöver det. Exempelvis den som bor på landsbygden och behöver använda bilen i sin vardag. I dagens system är det mer fördelaktigt att välja bilen. Miljöpartiet tycker att reseavdraget ska fungera lika bra för den som vill åka kollektivt eller samåka som för den som tar bilen till jobbet. Vi vill inte ta bort reseavdraget för bil, men genom att omforma systemet styr vi att avdraget ska gynna alla de klimatsmarta alternativen. Det är en viktig pusselbit  för att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Gynna resor med låga utsläpp

Vi har tillsatt en utredning som ska lämna förslag på ett bättre sätt, att i större utsträckning, gynna resor med låga utsläpp och mindre luftföroreningar. Detta betyder inte att vi avskaffar reseavdraget i sig, utan bara ger det en annan utformning. Oavsett hur detaljerna i förslaget blir är Miljöpartiet tydliga med att vi vill se ett förslag som är oberoende av färdmedel.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: