MP kommer inte regera på SD-politik

Miljöpartiet kommer inte ingå i en ny regering. Vi kan inte sitta i en regering som styrs av en SD-budget, som förvärrar klimatkrisen, slaktar stödet till skydd av värdefull natur och försvårar livet för människor som är sjuka.

Om dagens besked

Det är inte Miljöpartiets uppgift att genomföra en SD-förhandlad budget. Det var vi tydliga med i somras och det står vi fast vid. Mot bakgrund av detta har vi i ett enigt parti bakom oss att vi inte kan sitta i en regering som tvingas genomföra politik som SD har förhandlat fram.

MP:s roll är att genomföra grön politik

Sedan Miljöpartiet grundades för 40 år sedan har vi tagit strid för klimat och miljön. Med stöd från våra väljare har vi genomfört stora förändringar. Steg för steg har vi genomfört politik för att minska utsläppen och minska klyftorna.

Miljöpartiet har inte suttit i regering i sju år för regerandets skull utan för att kunna genomföra så mycket grön politik som möjligt. Det är vår roll i svensk politik. Det Centerpartiet gjort idag är att rösta fram en rödgrön regering och en blåbrun budget. För oss är det en omöjlig kombination.
Vi måste kunna se våra väljare i ögonen och kunna känna stolthet över den politik som genomförs

Det här händer nu

Det har minst sagt varit ett väldigt turbulent år i svensk politik. Miljöpartiet är inte är ute efter är att skapa mer oro och mer kaos i Sverige, vi är därför beredda att ställa oss bakom Magdalena Andersson som statsminister i en ny statsministeromröstning.

Om tio månader är det dags för svenska folket att lägga sin röst. Det valet kommer handla om vilken politik som ska genomföras och vilka värderingar som ska styra vårt land. Då går Miljöpartiet till val på att bygga ett klimatsmart och rättvist Sverige.

Vi måste drastiskt minska utsläppen, se till att alla har en trygg välfärd, och att jämställdheten ökar. Vi vill se ett friare samhälle, med utrymme för mångfald, olikheter och omsorg om varandra. En sak kan väljarna lita på: Vi kommer aldrig bidra till normaliseringen av Sverigedemokraterna i svensk politik

Relaterade nyheter

Miljöpartiet bäst för miljön – igen!

MP kräver lag mot kärnvapen i Sverige

Per Bolund om Nato

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter