Satsning: enklare att leva och bo på landsbygden

Hela Sverige ska kunna leva och utvecklas. Nu blir flera av Miljöpartiets vallöften verklighet! I höstbudgeten sänker vi skatten för den som bor i glesbygd, ser till att fler får bra bredband och satsar på järnvägen så fler kan resa klimatsmart.

För Miljöpartiet är det viktigt att alla kan vara med i klimatomställningen – oberoende av var man bor.

Mer i plånboken för fler

Vi sänker skatten för den som bor i glesbygd, där långa avstånd och sämre tillgång till service kan krångla till vardagen.

Det är en del av den gröna skatteväxlingen, där höjda miljöskatter växlas mot sänkt skatt på jobb och företagande.

Fler tåg i tid

Miljöpartiet tycker att alla som vill ska kunna resa klimatsmart, oberoende av var man bor eller vart man ska. Vi ser nu till att rusta upp och underhålla järnvägen i hela Sverige: för fler tåg i tid och mer gods på räls.

Säkrade nattåg

Det ska bli enklare att välja tåget före flyget, både på semestern och i vardagen. Vi fortsätter satsningen på nattåg och säkrar resorna till Jämtland, övre Norrland och ut i resten av Europa. Målet är nattåg med dagliga avgångar till flera europeiska städer.

Bättre bredband i hela Sverige

Bra uppkoppling är en förutsättning för att vi ska kunna jobba och plugga i hela landet. Då kan vi inte riskera att bredbandet är sämre för den som bor i lands- eller glesbygd. Vi fortsätter satsningen på att bygga ut bredband i hela Sverige.

Tanka grönare

Ska vi ta oss ur oljeberoendet behöver fler bilar, bussar och andra fordon kunna tankas grönare. Därför ökar vi stödet till biogas.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: