Språkrörens kommentar om att USA lämnar klimatavtalet

Lyssna

Miljöpartiets språkrör om att USAs president kvällen den första juni meddelar att landet lämnar klimatavtalet från Paris.

USA är världens historiskt största utsläppare. Genom dagens beslut väljer man att isolera sig från det avtal som ska se till att vi får ner klimatutsläppen globalt och stötta en omställning i hela världen. De som drabbas om vi inte minskar utsläppen är  våra barn och barnbarn och världens fattigaste.

Omställningen till ett klimatsmart samhälle går inte att bryta varken globalt eller i USA. Resten av världen kommer inte att bromsa för att vänta på USA. Den som inte hoppar på omställningen nu kommer ohjälpligt bli efter när världen ställer om.

Sverige och Miljöpartiet står stadigt bakom Parisavtalet, målet att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer och våra åtaganden om stöd till mindre utvecklade länders klimatarbete. De globala ambitionerna behöver öka och vi kommer att fortsätta att driva klimatagendan framåt. Nu är det ännu viktigare att progressiva länder och regioner går samman och visar ledarskap – inte minst amerikanska aktörer, företag och stater.

Isabella Lövin, språkrör för Miljöpartiet de gröna
Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet de gröna

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: