MP vill försvara miljöpolitiken

MP vill försvara miljöpolitiken

Efter att det blev känt att nya regeringen tänker lägga ner miljödepartementet och sänka ambitionerna på klimat- och miljöområdet startar vi nu ett upprop till försvar för miljöpolitiken.

– För första gången på 35 år kommer Sverige att stå utan ett miljödepartement. Ansvaret för att minska klimatutsläppen, skydda och värna våra hav och skogar och hantera naturkrisen hamnar nu istället under näringsdepartementet. Det är en tydlig nedprioritering av vår tids största ödesfrågor, säger språkröret Per Bolund

Skriv under för att stoppa slakten av miljöpolitiken!

Att värna friska ekosystem och hantera klimatförändringarna är avgörande för allas vår framtid och miljödepartementet är det departement som brukar behandla flest ärenden av alla. Tyvärr måste vi förbereda oss på ett massivt skifte i svensk politik, med förödande nedskärningar i de klimat och miljösatsningar Miljöpartiet jobbat så hårt för att få på plats de senaste åtta åren.

Med Jimmie Åkessons marionettregering kommer Sverige att kroka arm med länder som Polen och Ungern som blundar för verkligheten och klagar på att den gröna omställningen går för fort.

Det räcker nu. Vi tänker inte stillasittande se på när Sveriges miljöarbete backar decennier och Parisavtalet läggs i byrålådan. Skriv under för att rädda miljöpolitiken!

Relaterade nyheter

Förbjud greenwashing och stärk konsumentens rätt att reparera

Regeringen måste ta striden för vår natur

MP: Oerhört svagt av regeringen i ålfrågan

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter