Gustav Fridolin besökte Osbecksgymnasiet

Gustav Fridolin besökte Osbecksgymnasiet

Gustav Fridolin pratade om engagemang och grön politik med eleverna på Osbecksgymnasiet.


Gustav inledde med att prata om den stora ojämlikheten som fortfarande finns i världen men hur vi ändå är närmare varandra än någonsin i denna globaliserade tid. Han fortsatte att prata om vikten av jämställdhet och att vi behöver snabba på utvecklingen mot ett jämställt samhälle.

Även utvecklingen i skolan är en viktig framtidsfråga. Gustav berättade att Miljöpartiet vill låta eleverna få tillbaka sina lärare. Lärarna måste ges tid och förutsättningar för att kunna möta varje elevs behov. Vi måste värdera lärare som ett av våra viktigaste yrken.

Slutligen tog Gustav upp klimatfrågan och EU:s roll under det internationella klimatförhandlingsmötet som kommer hållas 2015 och som kommer att avgöra vår framtid. EU måste då visa vägen och det är därför mer angeläget än någonsin att vara med och välja den inrikting som vi tycker EU ska ha.

En större del av tiden avsattes för frågor från eleverna. Elevernas intresse och nyfikenhet och var tydlig då de bland annat ställde frågor om skogsbruk, jämställdhet och om hur det kom sig att Gustav blev politiker.

Relaterade nyheter

Västmanland, 9 augusti 2022

Ge ersättning till markägare som binder in kol

Uppsala län, 8 augusti 2022

Våra toppkandidater

Västerbotten, 5 augusti 2022

Valintervjun: Hans Brettschneider

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter