Moderaternas oseriösa retorik "retade upp politiker"

Mitt i Lidingö skriver om hur kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, Daniel Källenfors (M) medger att han tillsammans med Erik Centerlind (M), vice ordförande i utbildningsnämnden, ljugit om skolvalet i en insändare för att ta billiga politiska poäng. Till och med samarbetspartnern, avgående kommunalrådet Amelie Tarschys Ingre (L), avvisar moderaternas grepp som oersiöst: ”Det här är bara att skrämmas,” säger hon. I ett reportage i Mitt i Lidingö uttalar sig MP:s gruppledare Patrik Sandström i frågan.

Det har gått långt när till och med lidingömoderaternas formella samarbetspartners går ut och kritiserar dem. Det moderata kommunalrådet Daniel Källenfors tillstår nu att han ljugit rent ut om att Lidingös elever ska kunna "tvångsbussas" till problemområden för att motverka segrationen i samhället, men vägrar ändå att ta tillbaka lögnen 

Patrik Sandström, gruppledare för Miljöpartiet svarar så här i artikeln:

– Politisk argumentation måste grunda sig på fakta. Annars urholkas det demokratiska samtalet.

– Insändarskribenterna spelar på människors rädsla och berättigade oro för det som händer i förorter runt Stockholm. Men det har inget med skolvalet att göra, i synnerhet inte på Lidingö där vi inte har sådana områden.

All heder till Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande i utbildningsnämnden, som i artikeln menar att Källenfors retorik "inte är värdig en ordförande för kommunstyrelsen".

-----------------------------------------------------------------

Miljöpartiets politik är att alla elever på Lidingö ska ha lika tillgång till bra skolor och god utbildning. Vi vill också att Lidingö stad ska arbeta för att alla elever ska kunna få gå i den skola eleven valt.

Läs artikeln här!

"Politisk argumentation måste grunda sig på fakta. Annars urholkas det demokratiska samtalet."

Patrik Sandström, gruppledare MP Lidingö