MP: Hög tid att rusta Lidingö för klimatförändringarna

Sommarens översvämningar, torka och bränder i världen och Sverige visar att klimatförändringarna inte är ett avlägset hot – de händer redan nu. Vi går mot allt fler extrema väderhändelser, som FN:s internationella klimatpanel, IPCC, tydliggör i sin nya rapport. Lidingö behöver rusta sig för ett förändrat klimat och minska samhällets sårbarhet. Men Lidingö kommun har varken handlingsplan eller resurser avsatta för arbetet. Det vill Miljöpartiet ändra på

Kommunalrådet Daniel Källenfors (M) visade vid kommunfullmäktige i veckan upp en skrämmande okunskap om klimatvetenskapen:

"Sen har jag ett önskemål. Bara för att det är dåligt väder, eller bra väder den här sommaren så betyder inte det att klimatet ändrar sig. Rimligtvis borde Patrik Sandström se skillnad mellan klimat och väder." (Daniel Källenfors, M)

Om det inte redan var tydligt... Lidingö behöver en ny kommunledning!

"Hos Lidingös moderatledda politiska styre är det illa ställt med både förberedelser och kunskap om vad som behöver göras. Det saknas handlingsplan och budget – kort sagt, en förståelse för frågans betydelse. Det är en passivitet som riskerar att kosta lidingöborna stora summor."